Zoek
English
FNWI --- IMAPP Afdeling Sterrenkunde
Radboud Universiteit > Faculteit of NWI > Afdeling Sterrenkunde

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Volgende revisie
Vorige revisie
nl:lofaruk [2011/02/06 14:42]
pgroot aangemaakt
— (huidige)
Regel 1: Regel 1:
-{{nl:​news:​sept21_uk_lofaropening.jpg?​200 |}} **Groot-Brittannië neemt LOFAR in gebruik** 
  
-Pulsar ontdekster Dame Jocelyn Bell Burnell opent het eerste officiële [[http://​www.lofar.org|LOFAR]] station in Groot-Brittannië. 
-In zijn rol als internationaal LOFAR wetenschapper,​ heeft [[http://​www.astro.ru.nl|Radboud]] & [[http://​www.astron.nl|ASTRON]] hoogleraar [[http://​www.astro.ru.nl/​~falcke|Heino Falcke]] vooraan gelopen in de uitbreiding van LOFAR naar een internationale telescoop. [[nl:​lofaruk|Lees meer...]] 
- 
- 
-''​Dankzij de inspanningen van de Britse gemeenschap is LOFAR nu ècht internationaal",​ feliciteert Prof. Falcke zijn Britse collega'​s. Het station in Chilbolton volgt op verscheidene stations in Nederland en Duitsland en de verwachting is dat er meer in Frankrijk, Zweden en Polen geopend zullen worden. 
-De internationale stations zullen LOFAR significant verbeteren en, b.v., de scherpte van deze revolutionaire nieuwe radiotelescoop verbeteren met een factor 10. 
- 
-Met dit nieuwe station heeft de Britse gemeenschap een veel grotere impact op LOFAR als geheel. Groot-Brittannië is nu het 3e land in Europa dat bijdraagt en andere landen zullen weldra volgen. 
-{{nl:​news:​sept21_uk_lofarsite.jpg?​200 |}} 
-Derek McKay-Bukowski,​ project manager van het Chilbolton LOFAR station sprak: "Als het gehele project is afgerond, zullen we zo'n 5000 antennes tot onze beschikking hebben voor zowel lage als hoge frequentie, die geplaatst staan op ca. 48 stations verspreid over Europa."​ 
- 
-U kunt meer lezen op [[http://​www.bbc.co.uk/​news/​science-environment-11380203|de BBC news website]].