Zoek
English
FNWI --- IMAPP Afdeling Sterrenkunde
Radboud Universiteit > Faculteit of NWI > Afdeling Sterrenkunde

Bereikbaarheid

The Huygens building, home to the dept. of Astrophysics

U vindt de Afdeling Sterrenkunde op de tweede verdieping (vleugel 7) van het Huygensgebouw:

Heyendaalseweg 135, 6525 AJ Nijmegen

Secretariaat Sterrenkunde: kamer HG02.708, tel: 024-3652804

Zie de Reiswijzer voor uw snelste route.

Of, algemeen:

Plattegrond van Huygensgebouw en omgeving: rukaarthuijgensgebouw.pdf

Per openbaar vervoer

Vanaf station Nijmegen is de universiteit het makkelijkst te bereiken per bus. Er zijn diverse directe buslijnen (bussen 3, 9, 10 en 11) naar de universiteit, maar de snelste is lijn 10, de 'Heyendaal Shuttle', die elke 5 minuten rijdt. U stapt uit op halte Universiteit Oostzijde, na ongeveer 6 minuten. Het Huygensgebouw, waar de afdeling sterrenkunde gehuisvest is, is slechts 1 minuut lopen hiervandaan.

U kunt ook met de (Veolia) stoptrein naar station Nijmegen Heyendaal: treinen rijden elk half uur, om 8 over het hele en 8 over het halve uur, vanaf spoor 1b van Nijmegen Centraal. Loopafstand vanaf station Nijmegen Heyendaal is ongeveer vijf minuten.

Eenmaal vanaf de hoofdingang, slaat u linksaf, alwaar u ofwel met de lift ofwel met de trap (aan het einde van de linkergang/Noordvleugel) naar de 2e verdieping gaat. Onze afdeling is gesitueerd in vleugel 7 (dit staat te lezen boven de oranje deuren). Ons secretariaat is kamer HG 02.708, de 1e deur rechts in de gang.

Per auto

In Nijmegen volgt u de borden 'Universiteit'. Alle parkeerplaatsen op de campus zijn uitgerust met slagbomen en betaalpunten. Op het hele universiteitsterrrein moet betaald worden voor het parkeren van auto's. Het tarief bedraagt € 2,00 per uur met een maximum van € 10,00 per dag. Als de parkeertijd minder is dan een half uur, bijvoorbeeld voor het afleveren van goederen of het afzetten van carpoolgenoten, kunt u gratis het parkeerterrein op en af rijden. U kunt bij het secretariaat van afdeling Sterrenkunde ook eventueel een uitrijdkaart verkrijgen.

Na 18 uur en in het weekend is parkeren gratis. Het best kunt u uw auto parkeren in P11 (recht onder het Huygensgebouw) of P12 (enkele minuten lopen).

Voor meer informatie over parkeren, zie de website van parkeerbeleid RU Nijmegen.

Plattegronden